Nieuw bedrijf toevoegen – Exact Globe

By augustus 14th, 2019 No Comments

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en Exact Globe. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in Exact Globe. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
    Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Exact Globe.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en Exact Globe:

• Exact Bedrijfs Id: Vul hier de administratiecode in van de administratie waarin de facturen worden geboekt.
      In Exact Globe vind je dit nummer links onderin of bij het wisselen van administraties.
    • Connection string EXACT SQLserver: Is dit je eerste administratie in de Blue10 dienst? Neem dan contact op met onze Customer support. Heb je al meerdere administraties gekoppeld aan de Blue10 dienst? Je kan dan de Connection String van een reeds gekoppelde administratie kopiëren en in dit veld plakken. Door het wijzigen van de Initial Catalog naar het Exact Bedrijfs Id/de administratiecode van de nieuwe administratie kan je een koppeling maken. Voorbeeld: De administratie in Exact Globe heet ‘104 Administratie X’. Je wijzigt dan de Inital Catalog naar 104.
    • Inkoopdagboek nummer: Vul hier het dagboek waarin je inkoopfacturen boekt.
      In Exact Globe vind je dit nummer onder Financieel > Inkoop > bij Dagboek staat het nummer. Wil je meerdere inkoopdagboek nummers koppelen met de Blue10 dienst? Neem dan contact op met onze Customer support.
  6. Doorloop de overige instellingen om de koppeling te laten aansluiten op jullie werkwijze. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in Exact Globe.
    • Exporteer document naar Exact: Zet op JA om de factuur in PDF-formaat bij de boeking in Exact Globe te zien.
      Houd er rekening mee dat deze bestanden ruimte vereisen op de server waar de database van Exact Globe staat.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op Kostendragers: Zet op JA om te coderen op Kostendragers.
    • Codeer op Projecten: Zet op JA om te coderen op Projecten.
    • Codeer op Artikelen: Zet op JA om te coderen op Artikelen.
    • Codeer op Aantallen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Codeer op Gebruikers Id: Zet op JA om te coderen op Gebruikers Id.
    • Gebruik ERP Factuurregel extra variabele 1/2/3: Laat de extra variabelen op NEE staan.
  7. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Exact Globe.

Let op: Lukt het niet om een verbinding te maken tussen Exact Globe en de Blue10 dienst? Controleer dan of de gebruiker waaronder de koppeling draait wel voldoende rechten heeft in Exact Globe. Indien dit niet het geval is, volg dan de volgende stappen om de koppeling onder een andere gebruiker te laten draaien. Heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact op met onze Customer support.