Skip to main content
Importeren

Dispuutfacturen

By mei 8th, 2019No Comments

Een dispuutfactuur is een factuur die niet akkoord is, bijvoorbeeld vanwege een foutieve prijs, hoeveelheid of tenaamstelling. Door deze factuur op afwachten te zetten geef je aan dat er actie is ondernomen om de fout te corrigeren of te laten corrigeren door de leverancier.

In dit voorbeeld heeft de manager een factuur bij zich liggen waarvan de prijs niet klopt. De manager heeft gebeld met de leverancier en een credit opgevraagd.

Afhankelijk van de gemaakte afspraken over de dispuutafhandeling in je organisatie, is het mogelijk om de factuur op te sturen naar de Inkoopadministratie of de factuur bij jezelf, in dit voorbeeld de manager, te houden. Bij het veld ‘Opmerking’ omschrijf je de ondernomen actie.

Blog dispuutfacturen 1

In het factuuroverzicht krijgt de factuur de status ‘Afwachten’. Wanneer de leverancier belt met de vraag waar de betaling blijft, vind je in het factuuroverzicht bij het veld ‘Overzicht’ -> ‘Afwachten’ de betreffende factuur. Het is ook mogelijk om op andere zoekcriteria de factuur terug te zoeken, zoals het factuurnummer of de leverancier.

Dispuutfacturen 2

In het factuuroverzicht zie je bij het veld ‘Ligt bij’ zie bij welke collega de factuur ligt. Na het openen van de factuur zie je in de ‘Historie’ de opmerking(en) over de ondernomen actie(s).

Dispuutfacturen 3

Zodra de credit is ontvangen, komt deze bij de verantwoordelijke persoon terecht. De dispuutfactuur kan op dat moment alsnog worden goedgekeurd om deze af te handelen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!