Nieuw bedrijf toevoegen – AccountView

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en AccountView. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in AccountView. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > Betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
    Let op: In tegenstelling tot de naam van de administratie in AccountView hoef je bij deze naam geen jaartal toe te voegen. In de Blue10 dienst heb je één administratie die gekoppeld is aan alle jaren binnen AccountView.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem AccountView.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en AccountView:

• AccountView bedrijfs Id: Vul hier de naam van de administratie in AccountView in. In tegenstelling tot de naam van de administratie in AccountView hoef je bij deze naam geen jaartal toe te voegen. In de Blue10 dienst heb je één administratie die gekoppeld is aan alle jaren binnen AccountView.
    • UNC path naar de AccountView directory met av.ini bestand en Netwerkpad voor XML interface AccountView: Is dit je eerste administratie in de Blue10 dienst? Tijdens de installatie vul je dit veld samen met een Customer supportmedewerker van Blue10.
      Heb je al meerdere administraties gekoppeld aan de Blue10 dienst? Open dan een reeds aangemaakte bedrijf. Kopieer dan de gegevens uit dit veld en plak het hier in het nieuwe bedrijf.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op Kostensoorten: Zet op JA om te coderen op Kostensoorten.
    • Codeer op Verdeelsleutels: Zet op JA om te coderen op Verdeelsleutels.
    • Codeer op projecten: Zet op JA om te coderen op Projecten.
    • Dagboekcode: Vul hier de code van het dagboek waarin de facturen worden geboekt.
      In AccountView kan je deze code vinden in het menu aan de linkerkant onder Dagboekbladzijden > Inkoop. De code kan bestaan uit letters of cijfers. Let er wel op dat het veld hoofdlettergevoelig is.
    • Standaard valuta: Vul hier de standaard valuta zoals deze ook in het boekhoudsysteem staat ingesteld. Deze pas je dus alleen aan als de administratie in een andere valuta dan EUR wordt gevoerd.
  6. Is dit je eerste administratie in de Blue10 dienst? Klik dan op Opslaan en Sluiten. Tijdens de installatie vul je samen met een Customer supportmedewerker de velden UNC path naar AccountView directory met av.ini bestand en Netwerkpad voor XML interface AccountView. Op dat moment maken we de koppeling met AccountView. Je bent klaar met het stappenplan.Heb je al meerdere administraties gekoppeld aan Blue10? Ga dan verder met het stappenplan:
  7. Klik op Opslaan.
  8. Voor het koppelen van AccountView aan de Blue10 dienst moet de link naar de administratiemap (ook wel netwerkpad) in AccountView gelijk zijn aan reeds gekoppelde administraties in de Blue10 dienst. Ga hiervoor in AccountView naar Bestand > Administraties. Hier staan alle administraties van alle jaren. In de kolom Map administraties zie je waarschijnlijk dat het netwerkpad anders is dan van administraties die nog niet gekoppeld zijn aan de Blue10 dienst. Klik bij de nieuwe administratie op Bewerken > Administratiemap wijzigen voor het aanpassen van het netwerkpad. Het is belangrijk dat dit netwerkpad op dezelfde manier begint als bij de reeds gekoppelde administraties. Het einde van het netwerkpad is verschillend, omdat dit deel specifiek naar de map van de nieuwe administratie verwijst.
  9. Zodra het netwerkpad van de nieuwe administratie is gewijzigd, wordt de administratie zichtbaar in de Blue10 dienst en kan je de administratie koppelen aan de Blue10 dienst. Open hiervoor de Blue10 dienst weer en ga naar Beheer > Bedrijven > open de administratie > klik bij Boekhoudsysteem = AccountView op Eigenschappen. Onderin staan de administratie uit AccountView.
  10. Vink in de kolom Actief de administratie aan om deze te koppelen aan de Blue10 dienst en klik op Opslaan.
    Let op: Is de administratie na het updaten van de stamgegevens en daarna verversen van de pagina nog niet zichtbaar in het bedrijfsbeheer? Controleer dan de ‘Map Administratie’ nogmaals in AccountView en wijzig deze indien nodig.
  11. Na het opslaan staat de nieuwe administratie onder Gekoppelde AccountView administraties en kan je deze administratie leidend maken door het aanvinken van het veld Maak administratie leidend om in deze administratie boekingen te maken.

Let op: Iedere AccountView administratie kan slechts aan één bedrijf in Blue10 zijn gekoppeld. Zorg er dus voor dat je alleen de jaren van de desbetreffende administratie koppelt en niet de jaren van andere administraties.
  12. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten.