Release notes Blue10 

Bij Blue10 zetten we iedere dag een stap vooruit, ook in onze software. Hier vind je een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in de Blue10 dienst. Maandelijks houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Release notes 2020

December 2019

 • Handelingen van gebruikers leggen we uitgebreider vast in het Auditlog.
  In het auditlog vind je eenvoudig terug wat er gebeurd is in de Blue10 dienst. Meer informatie over het auditlog vind je hier.
 • Uitleg over de werking van Blue10
  Nieuwe gebruikers met de rol Goedkeuren en Controleren helpen we starten met het gebruik van Blue10, zodat ze direct aan de slag kunnen. Bij de eerste inlog start direct de uitleg.
 • Filter op leveranciers in de FastVerify.
  Zet in bulk alle facturen van één bepaalde leveranciers door via de zoekbalk. Door de FastVerify kun je het proces van valideren versnellen. Meer weten? Neem contact op met de Customer support.

 AFAS

 • Koppeling tussen Blue10 en AFAS uitgebreid.
  In de integratie zijn functionaliteiten en mogelijkheden nu verder uit te breiden. Heb je een wens of toevoeging voor Blue10? Dan horen onze collega’s op de Customer support die graag!

Dynamics NAV

 • Pakbonnummer valideren in het pakbonveld voor NAV FOB 1 en FOB 2 is nu mogelijk.
  Het pakbonveld heeft de volgende voordelen ten opzichte van het veld betalingskenmerk: de Blue10 dienst herkent pakbonnummers, koppelt automatisch pakbonnen aan facturen en je zoekt gemakkelijk op pakbonnummer. Interessant voor jou? Neem contact op met Customer support!

November 2019

 • Betaal je niet vanuit het boekhoudsysteem?
  Vanaf nu is het mogelijk om zowel inkoop- als verkoopfacturen standaard de eigenschap ‘Krijgt geen betaaldatum’ mee te geven. Pas als de Blue10 dienst vanuit het boekhoudsysteem een betaaldatum heeft overgehaald, staat de factuur niet meer onder Betalen. Neem contact op met de Customer support als je hier gebruik van wil maken.
 • Kostendrager en Project in overzicht Routes.
  We hebben de overzichten van de auto- en suggestieroutes uitgebreid met de kolommen Kostendrager en Project voor een vollediger overzicht. Ook kan je nu filteren op deze waarden via de zoekbalk.
 • E-mails naar de Blue10 dienst met e-mailbijlage(n) die pdf-bestanden bevatten, verwerkt de Blue10 dienst nu ook.
  Deze documenten zijn na het ontvangen in de Blue10 dienst beschikbaar onder de Document splitter of het Valideerscherm.
 • De Blue10 App geüpdatet.
  De stabiliteit van de app is verbeterd sinds de vorige versie. Meer informatie over de app vind je hier!

 Dynamics NAVWS

 • Automatisch gematchte inkoopfacturen nu ook automatisch goedgekeurd.
  De mogelijkheid was er al om goederenfacturen automatisch te matchen met inkooporders. Ook het goedkeuren van de inkoopfacturen kan nu geautomatiseerd worden. Creditnota’s boeken in de Blue10 dienst. Naast debet boekingen kan je nu ook creditfacturen verwerken in de Blue10 dienst.

Oktober 2019

 • Duidelijker zichtbaar wanneer codering in Valideerscherm niet sluitend is.
  Voorheen kleurde het vinkje oranje wanneer nog niet alle velden en codeerregels waren gevuld. Dit oranje vinkje is nu een oranje uitroepteken om duidelijker te maken dat het document gecontroleerd moet worden.

Accountview

 • Administratie die leidend is vind je nu in het i‘tje in het Valideerscherm.
  Tijdens het valideren van inkoopfacturen vind je nu achter de administratienaam een i’tje. Na het klikken op het i’tje toont de Blue10 dienst de leidende Accountview administratie.

Dynamics NAVWS

 • Er zijn meer dimensies in de geboekte factuurregels te selecteren.
  Via Beheer > Bedrijven kan je aangeven welke dimensies voor de geboekte facturen de Blue10 dienst moet overhalen uit NAV. Deze dimensies worden getoond in de geboekte factuurregels. Zo heeft de controleur en goedkeurder alle informatie beschikbaar.

Visma.net

 • Boek een inkoopfactuur op een zelf gekozen btw gebied.
  In het valideerscherm is het mogelijk om een btw gebied te kiezen en af te wijken van het standaard ingesteld gebied. Handig als je bijvoorbeeld een inkoopfactuur van een Nederlandse leverancier met een buitenlands magazijn ontvangt.

September 2019

 • Een nieuwe leverancier aanmaken gaat nog sneller.
  Naast het zoeken op leveranciersnaam, kan dat nu ook op KVK-nummer. Het land wordt automatisch bepaald a.d.h.v. de instellingen op het bedrijf. En we hebben het scherm vernieuwd (en mooier gemaakt, vinden wij 😉).

Exact Globe

 • Voor Belgische gebruikers hebben we het boeken in aparte dagboeken per periode mogelijk gemaakt.
  Wanneer via Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Eigenschappen de landserver op België staat ingesteld, vind je hier de Periode tabel. In het valideerscherm vind je ook het dagboek terug in de kopgegevens.
 • Ook hebben we voor Belgische gebruikers het boeken op een creditdagboek mogelijk gemaakt.
  Via Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Eigenschappen kan je deze mogelijkheid instellen via de Periode tabel.

Augustus 2019

 • De documentherkenning is verbeterd.
  We hebben stappen gezet in de documentherkenning, waardoor de gegevens van documenten nog beter herkend en gevuld moeten worden bij het valideren.

Exact Online

 • Voor Belgische gebruikers hebben we het boeken in aparte dagboeken per periode mogelijk gemaakt.
  Wanneer via Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Meer instellingen het land op België staat ingesteld, vind je hier bij Eigenschappen de Periode tabel. In het valideerscherm vind je ook het dagboek terug in de kopgegevens.
 • Ook een creditdagboek, kan nu worden ingesteld via de Periode tabel.

Juli 2019

 • Opmerking toevoegen aan een document bij het valideren.
  Voor gebruikers met de rol Boeken is bij het valideren van een document mogelijk om een opmerking mee te geven voor gebruikers die het document later behandelen. Het tekstveld komt naar voren als je klikt op het tekstballontje. De opmerking is zichtbaar op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie na het valideren.
 • De instellingen pagina is overzichtelijker.
  Via Beheer > Instellingen vind je de instellingen overzichtelijk gecategoriseerd. Zo vind je meteen de juiste instelling waar je naar op zoek bent.
 • Belgische KvK gegevens beschikbaar.
  Bij het aanmaken van een leverancier kun je nu ook de Belgische KvK gegevens gebruiken.

Exact Globe

 • Controle op geblokkeerde facturen die in Exact Globe zijn vrijgegeven voor betaling, zonder goedkeuring in de Blue10 dienst.
  Op de Documentdetailpagina in de Blue10 dienst onder het kopje Historie vind je de opmerking dat de inkoopfactuur niet meer geblokkeerd is. Hier vind je een uitgebreide uitleg.
 • Verkoopfacturen verwerken met de Blue10 dienst.
  De verwerking van verkoopfacturen via de Blue10 dienst naar Exact Globe is ontwikkeld voor organisaties die de verkoopfacturen genereren in een apart logistiek systeem. In onze supportblog vertellen we hoe je een verkoopfactuur stap voor stap verwerkt. Meer weten? Lees hier verder.

Accountview

 • Accountview administraties ontkoppelen van een bedrijf in de Blue10 dienst.
  Zodat je bij een foutje alsnog de administratie kunt koppelen aan een ander Blue10 bedrijf. Nieuwe Accountview administraties worden automatisch gekoppeld aan Blue10 bedrijven, als de administratiecode uit Accountview minder dan twee tekens afwijkt van de gekoppelde administratie.

Exact Online

 • Makkelijker inloggen in de Blue10 dienst met Exact Online inloggegevens.
  Gebruik je account voor Exact Online om in de Blue10 dienst in te loggen. Kies in het inlogscherm op login.blue10.com voor Inloggen via Exact Online en de rest wijst zich vanzelf!

Juni 2019

 • Sorteren van documenten in het Valideerscherm.
  Met het pijltje naast het aantal documenten is het mogelijk om de documenten in het valideerscherm te sorteren van nieuw naar oud of andersom. Hierdoor is het mogelijk om het nieuwste document als eerste te valideren. Standaard staat het oudste document bovenaan.
 • Autoroute uitvoeren op basis van geboekte factuurregels.
  Hiermee worden eerst de geboekte factuurregels opgehaald voor het uitvoeren van de route. Als je een route op basis van project hebt, zet dan de instelling bij alle soortgelijke routes op ‘Ja’. Hulp nodig? Contact onze Customer support!

Mei 2019

 • Notificatiebelletje in de Blue10 dienst.
  Alle informatie om optimaal gebruik te maken van de Blue10 dienst vind je nu terug onder het notificatiebelletje. Via het notificatiebelletje sturen we je ook notificaties met belangrijke mededelingen. Je ziet een getal staan, als er een nieuw bericht voor je klaar staat. Raadpleeg het notificatiebelletje als je bijvoorbeeld Teamviewer wil starten of op de hoogte wil blijven via onze statuspage. Ook hebben we per pagina de relevante blogs samengebracht. Neem eens een kijkje!
 • Instelling voor verwerken van elektronische facturen toegevoegd aan de Instellingen pagina.
  Veelgevraagde instellingen hebben we beschikbaar gemaakt voor beheerders (Beheer > Instellingen). Daar is nu een instelling aan toegevoegd hoe je elektronische facturen wil verwerken. In deze blog lees je meer.

Exact Online & Exact Globe

 • Inkoopfacturen met deels aftrekbare btw boeken.
  We hebben voor onze Belgische gebruikers in het valideerscherm nu de optie om een percentage niet aftrekbare btw mee te geven. In het Beheer > Bedrijf > open bedrijf > Eigenschappen zet je deze kolom aan.

Juni 2019

 • Sorteren van documenten in het Valideerscherm.
  Met het pijltje naast het aantal documenten is het mogelijk om de documenten in het valideerscherm te sorteren van nieuw naar oud of andersom. Hierdoor is het mogelijk om het nieuwste document als eerste te valideren. Standaard staat het oudste document bovenaan.
 • Autoroute uitvoeren op basis van geboekte factuurregels.
  Hiermee worden eerst de geboekte factuurregels opgehaald voor het uitvoeren van de route. Als je een route op basis van project hebt, zet dan de instelling bij alle soortgelijke routes op ‘Ja’. Hulp nodig? Contact onze Customer support!

April 2019

 • Abonnementsoverzicht is uitgebreid.
  We hebben in het abonnementsoverzicht het aantal documenten opgesplitst in type document per administratie. Zo heb je beter inzicht in je verbruik van de Blue10 dienst. Download het overzicht bij meer dan 15 administraties.

Exact Online & Exact Globe

 • Verbeteringen in het inkooporderdialoog.
  Zoek gemakkelijk de juiste order terug door gebruik te maken van het filter. Het is vanaf nu mogelijk om te zoeken op Leverancier; Inkoopordernummer; Omschrijving; Artikelomschrijving en Artikelnummer leverancier. Ook kan je de sortering aanpassen op de kolommen. De standaardsortering vind nu plaats op inkoopordernummer.

Twinfield

 • Buitenlandse administraties koppelen aan de Blue10 dienst.
  Kies via Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Eigenschappen in het veld Inkoopdagboek voor PNV om in een buitenlandse administratie te boeken.

Maart 2019

 • Filteren op administratie(s) en type document(en) op het dashboard.
  Gebruikers met de rol Boeken hebben de mogelijkheid om het dashboard te filteren op basis van document type en bedrijven. Zo zie je in één oogopslag per stap het aantal inkoop-, verkoopfacturen en/of pakbonnen dat per administratie of administraties in behandeling is. Lees hier meer.
 • Administratienaam hernoemen. De weergavenaam van de administratie kan nu gewijzigd worden via Beheer > Bedrijven.
 • We hebben stappen gemaakt in herkenning van factuurgegevens.
  De zelflerende software die gegevens van inkoop- en verkoopfacturen herkend, zodat alle gegevens voor je worden gevuld, hebben we verbeterd.
 • Meerdere pakbonnen koppelen aan één factuur.
  Je kan automatisch meerdere pakbonnen aan facturen matchen door meerdere pakbonnummers in te geven bij het valideren van je factuur. Gebruik tussen de pakbonnummers een komma of spatie.
 • Standaard inkoopordernummer op leverancier instellen.
  Op een leverancier kan je een standaard inkoopordernummer meegeven. Dit nummer wordt dan automatisch gevuld in het valideerscherm.
 • Pagina’s laden in de Blue10 dienst sneller.
  Onze developers hebben gewerkt aan de performance, waardoor de pagina’s in de Blue10 dienst sneller ingeladen worden.

AFAS

 • Meer functionaliteiten in de koppeling met AFAS.
  Het is nu mogelijk om te boeken in een vreemde valuta, een leverancier en klant aan te maken in de Blue10 dienst en verkoopfacturen te boeken.

Februari 2019

 • Koppeling met AFAS is live 🎉.
  Blue10 biedt een naadloze integratie met AFAS. Wil je meer informatie over wat allemaal mogelijk is de koppeling? Lees hier verder!

Januari 2019

 • Downloaden van het archief vereenvoudigd.
  Download gemakkelijk al je documenten uit de Blue10 dienst. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt.
 • Bij het aanmaken van een klant kan je nu ook zoeken op KVK-nummer, naast het zoeken op naam.
 • Kortingsbedrag zoals vermeld op de factuur wordt nu ook herkend.
  De Blue10 dienst vult deze waarde in het veld voor korting in het valideerscherm.
 • Een mobiele upload van één pagina automatisch naar Valideerscherm.
  Via Beheer > Instellingen kun je aangeven of een mobiele upload van één pagina naar de Document Splitter of het Valideerscherm doorgezet moet worden.

Exact Online

 • Extra regels van bestellingen worden overgehaald vanuit Exact Online.
  De velden kostenpost, doorbelasten en regelomschrijving zijn nu zichtbaar in de boekingsregels in het valideerscherm. Ook haalt de Blue10 dienst het gefactureerd aantal over.
 • Als het inkoopordernummer herkend is op de factuur, wordt deze direct gevuld in het zoekvenster in het inkooporderdialoog.