Release notes Blue10

Bij Blue10 zetten we iedere dag een stap vooruit, ook in onze software. In de release notes vind je een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Blue10. Maandelijks houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

December 2020

Blue10 API

 • Mogelijkheid om te bepalen of de betaaldatum over komt uit boekhoudsysteem.
  Standaard wordt, na het betalen van een factuur, de betaaldatum overgehaald naar Blue10. Nadat een factuur een betaaldatum in Blue10 heeft, wordt deze automatisch gearchiveerd. Het is niet bij iedere koppeling mogelijk om de betaaldatum over te halen naar Blue10. In deze situatie blijven facturen op het dashboard onder Betalen hangen, omdat Blue10 geen betaaldatum krijgt van het boekhoudsysteem. In de Blue10 API hebben we het mogelijk gemaakt om aan te geven dat er geen betaaldatum overkomt zodat de facturen, zonder betaaldatum, ook worden gearchiveerd. Dit was nog niet mogelijk, maar is als volgt in te stellen door deze stappen te volgen in Blue10: ga naar Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Meer instellingen. Zet de instelling Haal betaaldatum niet op uit boekhoudsysteem op Ja. Als deze op Ja staat wordt elke nacht op alle facturen de instelling dat deze geen betaaldatum krijgt aan gezet, zodat ze op het dashboard niet blijven hangen onder Betalen. Dit is per bedrijf/administratie in Blue10 in te stellen of de betaaldatum wel of niet moet worden opgehaald uit het boekhoudsysteem.

November 2020

 • Automatisch antwoord e-mails instellen.
  Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de automatische antwoord e-mails die leveranciers / afzenders ontvangen wanneer een e-mail binnenkomt in Blue10. Deze e-mail sjablonen vind je onder Beheer > E-mailinstellingen. De e-mails die vanuit Blue10 als automatisch antwoord naar een afzender worden gestuurd zijn vanaf heden opgemaakt, meertalig en kunnen standaard contactgegevens van jouw organisatie bevatten. Na feedback van verschillende klanten hebben we direct naar live-gang nog enkele aanpassingen doorgevoerd. Meer weten? Lees hier verder.
 • Stel een datumfilter in bij het downloaden van rapporten.
  Waar eerst de volledige historie werd gedownload, kun je nu het rapport afbakenen op de gewenste tijdsperiode. Kies bijvoorbeeld voor een overzicht van inkoopfacturen voor één boekjaar door de maanden januari – december te selecteren.

Oktober 2020

 • In het splitsscherm kan je nu meerdere pdf-documenten tegelijk behandelen.
  Voorheen kwamen de documenten apart binnen in het splitsscherm en kon je de documenten niet meer samenvoegen. Twee of meer pdf-documenten worden nu als één document toegevoegd aan het splitsscherm en kun je alle pagina’s splitsen, samenvoegen of markeren als bijlage.
 • Aanpassen van het Blue10 abonnement in Blue10.
  Iedere maand is het mogelijk om het abonnement te verhogen of met één trede te verlagen. Een gebruiker met beheerdersrechten kan vanaf heden het abonnement zelf aanpassen in Blue10. Meer weten? Lees hier verder.
 • Belangrijke wijziging in werkwijze laag btw tarief Nederland.
  Sinds 1 januari 2019 is in Nederland het lage btw tarief veranderd van 6% naar 9%. We zagen al heel snel dat niet iedere klant direct zijn btw percentage op het lage btw tarief had aangepast en daarom hadden wij een work around toegevoegd, waarbij wij bij btw-code laag standaard 9% berekenden, ongeacht welk tarief in het boekhoudsysteem ingesteld stond. Met deze notificatie informeren we je dat we deze work around uit het systeem halen per 1-12-2020. Hiervoor is een controle vereist in jouw boekhoudsysteem. Lees hier verder.

Visma.net

 • Wijziging in werkwijze (de)blokkeren voor betaling i.c.m. Visma.net.
  Voor de koppeling tussen Blue10 en Visma.net maken we gebruik van de API van Visma.net. Sinds kort is de instelling ‘Goedgekeurd voor betaling op de crediteurenpost’ beschikbaar in deze API. Dit heeft invloed op de werkwijze waardoor Blue10 een factuur kan ‘blokkeren voor betaling’. Hiervoor is een aanpassing vereist in jouw boekhoudsysteem. Meer weten? Lees hier verder.

Dynamics AX en D365FO

 • Verplicht valideren van btw codes.
  Vanaf heden is in het valideerscherm verplicht om de btw code, die in de kop van de factuur staan, in te vullen. Net zoals beide boekhoudsystemen dwingt nu ook Blue10 af dat er een btw code wordt ingevuld. Wanneer er geen btw code is ingevuld, wordt de boeking niet opgeslagen in het boekhoudsysteem.

September 2020

AFAS

 • Verwerk inkooporders en confronteer de ontvangsten met de inkoopfactuur.
  Tijdens het verwerken van de inkoopfactuur in het valideerscherm koppel je de order aan de inkoopfactuur. Facturen die overeenkomen met een order boek je vanuit de Blue10 dienst direct in AFAS. Meer weten? Lees hier verder.
 • Een derde verbijzonderingsas is toegevoegd.
  De eerste twee werden al overgehaald en daar hebben we een derde aan toegevoegd. Een verbijzondering geef je mee bij het valideren van de boekingsregels. Verbijzondering regel je via Beheer > Bedrijven > Eigenschappen. Zet de instelling Valideer verbijzonderingsas 3 op Ja.

API

 • Apart veld toegevoegd voor het valideren van pakbonnummers.
  Voorheen werd het vrije veld gebruikt voor het invullen van pakbonnummers. Op het vrije veld zit geen herkenning. Bij het valideren van de kopgegevens is een nieuw veld toegevoegd waar nu ook de herkenning van pakbonnummers van de inkoopfactuur plaatsvindt.

Augustus 2020

 • We hebben de Blue10 App geüpdatet en gewerkt aan de stabiliteit.
  De bedrijfsnaam is beter in beeld, zodat je documenten in het juiste bedrijf importeert. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de App hebt gedownload.

AFAS

 • Pdf-bestand toegevoegd bij boeking van verkoopfacturen.
  Bij het boeken van verkoopfacturen wordt het pdf-bestand meegestuurd naar AFAS.

Juli 2020

 • In de Blue10 dienst ondersteunen we nu ook de talen Vlaams en Frans.
  Ga naar Mijn instellingen om de taal aan te passen of doe het via Beheer > Gebruikers. Wil je samen met ons de vertalingen naar een hoger niveau brengen? Dan schakelen we graag je hulp in! Stuur een mail naar customersucces@blue10.nl en dan nemen we contact met je op. Goed om te weten: de Customer support en de Supportwebsite blijven in het Nederlands en Engels.
 • Inkoopfacturen verwerken met de Fastverify
  Inkoopfacturen verwerkt met de Fastverify krijgen in de historie een opmerking mee. Hierin vind je terug dat de inkoopfactuur verwerkt is via de Fastverify.

Exact Online

 • Niet meer mogelijk om in een bestelling met aantal 0 te boeken.
  Met het aantal 0 wordt alles op prijsverschillen geboekt, terwijl dat niet overeenkomt met de boeking die gemaakt wordt. Staat het aantal op 0? Controleer de ontvangsten van de bestelling in Exact Online en controleer of de regel al gefactureerd is.

Visma.net

 • Inkoopfacturen boeken op vreemde valuta.
  In de koppeling met Visma.net boek je nu ook inkoopfacturen op vreemde valuta.

Twinfield

 • Doeladministraties in de boekingsregels selecteren.
  Voorheen werden tijdens het valideren alleen de stamgegevens van het geselecteerde bedrijf overgehaald. Nu kan je een doeladministratie kiezen in de boekingsregels en dan worden de stamgegevens van die doeladministratie overgehaald.

Juni 2020

 • Blue10 in meerdere talen beschikbaar.
  Naast Amerikaans Engels hebben we nu ook de optie Brits Engels als taal in de Blue10 dienst. Ga naar Mijn instellingen om de taal aan te passen of doe het via Beheer > Gebruikers.

Exact Online

 • Verkoopfacturen boeken per periode op een ander dagboek ondersteunen we nu ook (voor onze Belgische klanten).
  Eerder kon dit al bij inkoopfacturen. Wanneer de landserver op België staat ingesteld vind je de Periode tabel onder Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Eigenschappen terug. In het valideerscherm vind je ook het dagboek terug in de kopgegevens.
 • De betaaldatum haalt de Blue10 dienst pas over als de betaling volledig gedaan is.
  Voorheen werd bij de eerste betaling de datum meteen overgehaald, omdat er dan een betaaldatum gekoppeld was aan de factuur. Nu controleert de Blue10 dienst of het volledige bedrag afgeletterd is.

 Exact Globe

 • Verkoopfacturen boeken per periode op een ander dagboek ondersteunen we nu ook (voor onze Belgische klanten).
  Eerder kon dit al bij inkoopfacturen. Wanneer de landserver op België staat ingesteld vind je de Periode tabel onder Beheer > Bedrijven > open bedrijf > Eigenschappen terug. In het valideerscherm vind je ook het dagboek terug in de kopgegevens.

Unit4

 • In Unit4 vind je nu in alle dagboeken die gekoppeld zijn aan de Blue10 dienst de pdfbestanden van de documenten bij de boeking terug.
  Eerder kon dit alleen voor één dagboek. Geldt voor documenten die vanaf nu verwerkt worden.

AFAS

 • Gebruikers kunnen vanuit de Blue10 dienst aangemaakt worden in AFAS.

Mei 2020

 • Blue10 factuur downloaden via de Blue10 dienst.
  Iedere maand versturen we een factuur voor het gebruik van de Blue10 dienst naar het bij ons bekende e-mailadres. Factuur niet ontvangen? Lees verder om te lezen hoe het mogelijk is om in de Blue10 dienst de factuur te downloaden.
 • In het valideerscherm kan je nu meerdere kenmerken selecteren op de factuur en vullen in de velden Omschrijving en Pakbonnummer.
  Houd tijdens het selecteren de Ctrl-toets ingedrukt. De Blue10 dienst zet bij de omschrijving automatisch spaties ertussen en bij de pakbonnummers een komma.

Exact Online

 • Controle op facturen die in Exact Online zijn vrijgegeven voor betaling, zonder goedkeuring in de Blue10 dienst.
  Op de Documentdetailpagina in de Blue10 dienst onder het kopje Historie vind je de opmerking dat de inkoopfactuur niet meer geblokkeerd is. Meer weten? Lees hier verder.

April 2020

 • We hebben de FastVerify in een nieuw jasje gestoken.
  Een aantal klanten is ermee aan het testen. Binnenkort volgt meer informatie!
 • Uitleg over de Blue10 dienst hervatten
  Dit geldt voor de gebruikers met de rol Goedkeuren en Controleren. Op ieder moment kun je via het belletje 🔔 in de Blue10 dienst de verschillende onderwerpen doorlopen met behulp van de wizard.

Exact Globe en Online

 • Zoeken op inkoopordernummer in het Documentoverzicht: Inkoop
  Bij de uitgebreide filters is het nu mogelijk om te zoeken op inkoopordernummer. Een pakbon met een inkoopordernummer koppelt hierdoor ook automatisch aan een inkoopfactuur waar wel het inkoopordernummer is ingevuld, maar niet het pakbonnummer.

Dynamics NAV / Business Central

 • Automatisch opschonen van het Blue10 NAV log
  Het automatisch opschonen van het Blue10 NAV log hebben we toegevoegd als nieuwe functionaliteit. Wil je weten waarom we dit nu doen en hoe dit werkt? Lees verder.
 • Vrije velden aanpassen in de kop van de factuur.
  Op de Documentdetailpagina onder de knop Wijzigen kan je nu ook de vrije velden aanpassen. Een foutje in de verwerking is nu dus zo opgelost.

Maart 2020

 • Extra codeerregel(s) bij het toevoegen van meer btw-regels
  Blue10 toont dit in de kop van de inkoopfactuur tijdens het valideren. De extra codeerregel bevat het standaard grootboek, de standaard btw-code en het bedrag dat is gevuld in de kop.
 • Pakbonnummer in de FastVerify.
  In het overzicht van de FastVerify is een kolom toegevoegd waar nu ook de herkenning van pakbonnummers van de inkoopfactuur getoond wordt.

Exact Online

 • Verandering in het blokkeren van de inkoopfactuur voor betaling.
  In plaats van de blokkade op de betalingsconditie, blokkeren we nu inkoopfacturen via de betalingsmethode. Hierdoor kan een betaling nu ook worden vrijgegeven als een periode al gesloten is. Meer weten? In deze blog vertellen we er meer over.

Blue10 API

 • Inkoopfacturen verwerken met g-rekeningen.
  Als op de leverancierskaart een IBAN-nummer met een g-rekening is ingevuld, dan staat er in het valideerscherm een extra veld om g-rekening % of bedrag in te vullen.
 • Inkooporders op een nieuwe manier verwerken.
  Orderregels toevoegen als boekingsregels

Boekhoudsystemen met automatisch goedkeuren: Dynamics NAV / Business Central, GreenCommerce, Exact Globe en Online

 • In de Excelrapportages wordt automatisch goedkeuren vastgelegd.
  In de rapportages staat nu ook de goedkeurder (NAV, GC of Exact) als inkoopfacturen automatisch zijn goedgekeurd na een match.

Netsuite

 • Als functionaliteit hebben we ook Inkooporders verwerken toegevoegd!

Februari 2020

 • ‘Documenten in behandeling’: nieuwe melding op het dashboard.
  Doet een document er langer dan normaal over om verwerkt te worden in het valideerscherm? Dan tonen we nu deze melding.
 • Herkenning van pakbonnummers in het valideerscherm.
  De machine learning software gaat nu ook aan de slag om pakbonnummers van inkoopfacturen te herkennen. Geef ‘m wel even de tijd om te leren! We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

AFAS

 • Bij een verkoopfactuur kan nu ook een PDF worden meegezonden naar AFAS.
  Geef een dossieritem mee bij de verkoopfacturen in het Bedrijfsbeheer.

Januari 2020

 • Facturen verwijderen beschikbaar onder Wijzigen.
  Op de Documentdetailpagina hebben we de mogelijkheid om een factuur te verwijderen ondergebracht onder de knop Wijzigen.

Exact Online

 • Automatisch goedkeuren na match met bestelling.
  Indien bij het boeken van een inkoopfactuur blijkt dat het aantal, prijs en bedrag gelijk is aan de gegevens op de bestelling, dan keurt een autoroute de inkoopfactuur automatisch goed. Hiervoor moet wel een instelling aan worden gezet, meer weten? Neem contact op met onze Customer support!

Exact Globe

 • Automatisch goedkeuren na match met bestelling.
  Indien bij het boeken van een inkoopfactuur blijkt dat het aantal, prijs en bedrag gelijk is aan de gegevens op de bestelling, dan keurt een autoroute de inkoopfactuur automatisch goed. Hiervoor moet wel een instelling aan worden gezet, meer weten? Neem contact op met onze Customer support!
Release notes 2019